Μετατροπείς για συστήματα συνδεδεμένα στο δίκτυο

 

Μετατροπείς της σειράς Conergy WR

Στον μετατροπέα WR συνυπάρχουν ένας ελκυστικός σχεδιασμός με την πιο μοντέρνα τεχνολογία. Η εύχρηστη οθόνη ρυθμίζεται μέσω ενός μενού, το οποίο μπορεί να προγραμματιστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη και παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση. Επιπλέον ενδείξεις LED's δείχνουν την κατάσταση της εγκατάστασης. Μέσω ενός καινοτόμου συστήματος καρτών Plug&Play μπορούν να εγκατασταθούν διαφορετικές κάρτες, π.χ. για τη μετάδοση δεδομένων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, μόντεμ, θύρες επικοινωνίας δεδομένων με περισσότερους μετατροπείς. Ο εξοπλισμός μπορεί να προστεθεί και εκ των υστέρων. Τη νύχτα ο μετατροπέας αποσυνδέεται αυτόματα από το δίκτυο και δεν απαιτεί ενέργεια Standby. Τα αποθηκευμένα δεδομένα παραμένουν στην οθόνη.
 

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΙΣ ISA backup

Με τη βοήθεια των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι αυτόνομοι μετατροπείς ISA back up της εταιρίας Conergy διασφαλίζουν την συνεχή τροφοδότηση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων που είναι συνδεδεμένες με το δημόσιο δίκτυο, ακόμα και σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος ή διακυμάνσεων της τάσης του. Όταν δεν υφίστανται τέτοιου είδους καταστάσεις έκτακτης ανάγκης τροφοδότησης, ο μετατροπέας ISA backup της εταιρίας Conergy τροφοδοτεί το δημόσιο δίκτυο με εναλλασσόμενο ρεύμα. Η πολυετή διεθνή εμπειρία και οι πρωτοποριακές εγκαταστάσεις διασφαλίζουν την ποιότητα των μετατροπέων ISA backup της Conergy, ως πρωτοπόροι στο χώρο τους, όσον αφορά την αποδοτικότητα, την αξιοπιστία και το service. Όλοι οι ISA backup μετατροπείς της Conergy διαθέτουν έναν εσωτερικό έναν ρυθμιστή φόρτισης MPPT (Maximum Power Point Tracking). Ο ρυθμιστής αυτός ελέγχει την φόρτιση και την διαχείριση του ρεύματος, ώστε το κόστος του Φ/Β στοιχείου να μειώνεται μέχρι και 20%. Οι υβριδικοί μετατροπείς ISA διατίθενται σε ισχύς από 300W έως 30KW.
 

Μετατροπείς της σειράς SMA Sunny Boy

Η οικογένεια μετατροπέων Sunny Boy θέτει υψηλά πρότυπα στη φωτοβολταϊκή τεχνολογία συστημάτων. Ανεξάρτητα από το μέγεθος των γεννητριών ηλιακής ενέργειας, αν δηλαδή πρόκειται για μερικές εκατοντάδες βατ ή μέγαβατ, η οικογένεια Sunny Boy προσφέρει την ιδανική λύση με τις μεγάλες δυνατότητες εξοικονόμησης. Το κάλυμμα με προστασία IP65 παρέχει τη δυνατότητα να στηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Ένας διακόπτης FI-Schalter στην πλευρά AC ή στην DC προσφέρει μεγάλη ασφάλεια. Για τον έλεγχο της κατάστασης υπάρχουν 3 LED's ενδείξεις. Ο 2800i είναι κατάλληλος μόνο για εγκατάσταση σε εσωτερικό χώρο.